Propecia Generico In Italia Lovegra Si Trova In Farmacia Lovegra Prezzo Disfunzione Erettile Farmaci Lovegra Efectos Secundarios Lovegra Paquete De Pruebas Psicologicas Paquete De Prueba Generico Paquete De Prueba Meizitang Soft Gel Efectos Secundarios Meizitang Soft Gel Lida Dai Dai Hua Opiniones Lida Dai Dai Hua
Ali veste kaj jeste | Encimi

Encimi

0 Posted by - 14. 10. 2016 - Uncategorized

Dolgočasno? Sploh ne.
Pomembno? Zelo.

Torej kaj so sploh encimi?
To so specifični proteini, ki so aktivni v vsaki telesni celici vsako sekundo. Potrebni so za vsako kemično reakcijo v telesu. Noben vitamin, mineral ali hormon ne more delovati brez encimov. Encimi so snovi, ki omogočajo življenje.
Biološko gledano smo samo kup živih celic, kar se dogaja celicam, se dogaja nam. Celicam pa se kaj lahko dogaja samo s pomočjo encimov. Brez encimov ni življenja.

Vzemite na primer banano, ki jo pustite na polici še malo zelenkasto. Po parih dneh bo dozorela in postala živo rumena. To je delo encimov. Brez encimov seme ne bi vzklilo, sadje ne bi dozorelo, listje ne bi spreminjalo barv in mi ne bi obstajali. Sami zase so encimi samo nujni delci sestavljanke, ki za svoje delovanje nujno potrebujejo pomagače, katerim pravimo ko-faktorji. Ti ko-faktorji so največkrat vitamini in minerali, ki skupaj z encimom tvorijo takoimenovani kompleks, ki je nekakšna ultrasofisticirana biokemična simfonija vseh dejavnikov.
Ta encimski kompleks povzroči aktivnost encimov, če kakšen od ko-faktorjev manjka, delovanja encimov ni. Sintetični vitamini, izolirani od svojih prvotnih ko-faktorjev in potem spravljeni v primerno obliko za prodajo prehranskih dopolnil, niso več pravi vitamini, temveč samo kemikalije in kot take ne morejo sodelovati z encimi.Encimi imajo zelo specifične naloge. Njhovo aktivnost lahko primerjamo s ključi, ki morajo poiskati določeno ključavnico. So dolgoverižni proteini, ki jih skupaj držijo vodikove vezi in če se tem vezem kaj zgodi, encimi spremenijo obliko in ne pašejo več v točno določeno “ključavnico”. Potem ni več encim, temveč samo nek tuj protein.
Kaj pa se zgodi s tujimi proteini v telesu?
Vnetje, avto-imunska reakcija, telo napade samega sebe zaradi tujka, ki je bil prvotno del njega. Taki sesuti, spremenjeni, denaturirani encimi ne morejo več opraviti svojih nalog, niso več encimi. Več stvari lahko povzroči denaturacijo encima:
-Segrevanje nad 48 stopinj C
-Droge
-Alkohol
-Konzerviranje
-Predelava hrane
-Prosti radikali
-Radiacija
-Genetski inženiring
-Fluorid

Zato je zelenjava najbolj koristna surova, slabša opcija pa kuhana na pari. Če kuhate v vodi se encimi uničijo, prav tako večina vodotopnih vitaminov, zato jih mora telo črpati iz svojih rezerv, s tem pa živilo izgubi svoj prvotni namen.

ZALOGA ENCIMOV
Dr.Edward Howell v svoji knjigi Enzyme Nutrition pravi, da nam je na začetku naših življenj dano encimov na zalogo. In sicer obstajata dve vrsti encimov: metabolični in prebavni.
Dejstvo je, da več encimov kot mora telo črpati iz svojega fonda zaradi vnešene neprebavljive hrane, ki svojih encimov ne premore, manj jih potem ostane za tisoče drugih nalog za katere so encimi namenjeni.

METABOLIČNI ENCIMI
Celično življenje, živčne povezave, distribucija hormonov, možganski signali, kislo-alkalno ravnotežje v krvi, izmenjava kisika, funkcija jeter; to so naloge za katere skrbijo metabolični encimi. Metabolični, kar pomeni da so namenjeni za delovanje pri teh specifičnih sistemih v telesu. Identificiranih je preko 5000 metaboličnih encimov v človeškem telesu.

PREBAVNI ENCIMI
Usta, želodec, črevesje, trebušna slinavka, jetra; proizvajajo različne encime, katerih naloga je razgraditi katerokoli hrano na za telo uporabne komponente. Ni važno koliko je hrana mastna, koliko sladkorja vsebuje, koliko ima kemikalij v sebi, koliko je neprebavljiva, telo bo vedno poskušalo vse razgraditi s pomočjo encimov. Nekatera hrana je mala malica kar se tiče razgradnje. Seveda je to tista, ki že sama po sebi vsebuje encime za svojo razgradnjo, npr. surovo sadje in zelenjavo. Telesu tako ni treba zapravljati dodatne energije za razgradnjo.

MAKRONUTRIENTI
Vse tri skupine makronutrientov: o.hidrati, maščobe in beljakovine so velike molekule, zato jih mora telo razgraditi na manjše, da bi se potem lažje absorbirale. Tej razgradnji se reče prebava, vsaka skupina makronutrientov pa ima svoj poseben prebavni encim. O.hidrate razgradi amilaza na molekule glukoze, maščobe lipaza na maščobne kisline, beljakovine pa proteaza na amino kisline.

Po tem kar ste zdaj prebrali, si boste rekli: “saj ni problema, pojem lahko kar hočem in telo bo s pomočjo encimov poskrbelo, da se ta hrana prebavi in to je to.”
To bi držalo, če bi jedli okoli 80% naravne diete in prebavni proces za sabo ne bi puščal ostankov v telesu. Temu bi rekli normalni prebavni proces. Če pa vaša dieta sestoji pretežno iz bureka, sladoleda, čevapov, kebaba, nutele, belega kruha, makaronov, pice, hrenovk, čokolade, dunajcev, piškotov, ipd, potem nikakor ne more vsega prebaviti, ker telo ni ustvarjeno za prebavljanje teh kemo-prehranskih produktov, ki ne spadajo v kategorijo hrana. In kar se ne prebavi in z muko spravi ven skozi ta zadnjo, ostane v telesu in tam gnije.
Abnormalna dieta – abnormalna prebava.

TOKSEMIJA
Skupaj z vnašanjem hrane, tudi najbolj zdrave, vnašamo v telo tudi toksine, strupene delce, ki škodijo organizmu, vendar pa je ta dobro opremljen za boj proti njim in jih po hitrem postopku izloči iz telesa.
Toksini so sestavni del hrane, njihovo izločanje je povsem normalen proces. Do tukaj vse normalno.
Normalno pa postane abnormalno, ko oseba vedno znova vnaša v telo zgoraj omenjene stvaritve prehrambene industrije, katerim seveda primanjkuje encimov, svoje encime telo porabi ali pa so neuporabni, ostanki se počasi nalagajo na stene debelega črevesa in ker se taka dieta nadaljuje v nedogled, se ostanki nalagajo hitreje, kakor izločajo. Ti ostanki so polni toksinov, ki se ne morejo izločati, ker so običajni sistemi za izločanje (jetra, ledvice, debelo črevo) preobremenjeni, zato se telo na vse pretege trudi, da bi jih izločilo skozi alternativne poti:
skozi kožo – akne, pljuča – bronhitis, astma, pljučnica, usta, nos – kašljanje, sluz, prehlad; Toksini čez čas, ko jih je preveč, preidejo iz debelega črevesa v krvni obtok in kri zastrupijo in če se organizem s pomočjo vseh obrambnih mehanizmov pravočasno ne uspe toksinov rešiti, pride do toksemije, ki se najprej izkaže skozi številne simptome, kot so: glavobol, razdražljivost, bolečine, stres, vnetja, utrujenost, itd, nato je toksemija temelj za številne bolezni.

Že leta 1926 je Dr. JH Tilden postavil tezo v svoji knjigi o toksemiji in sicer, da je vsaka takoimenovana bolezen kriza toksemije, kar pomeni da ko raven v krvi nakopičenih toksinov preseže točko tolerance, je kriza toksemije ali bolezen če hočete, samo naraven odziv telesa kako te toksine izločiti. Sliši se zelo logično. Ta teza ni bila nikoli ovržena.

Logično je, da za številne moderne bolezni tako lahko iščemo vzrok v slabi dieti, ko gnijoči ostanki – posledica take diete, čez čas najdejo pot v krvni obtok, kar lahko povzroči vnetje v mišicah, sklepih, jetrih, ledvicah, želodcu, črevesju, kjerkoli. Nato vam zdravnik predpiše “zdravilo”, ki seveda ne deluje, ker je vzrok drugje.
Ironija je, da po možnosti to “zdravilo” prispeva z dodatnimi toksini, dodatnimi neprebavljivimi kemikalijami, kar se lahko pokaže v stranskih učinkih, ki pa so za farmacevte nekaj običajnega.

Najbolj pogoste bolezni, ki so posledica take diete so:
-Inkontinenca blata
-Itisi: artritis,gastritis,miozitis,bursitis,kolitis,nefritis,hepatitis;
-Alergije

Še simptomi:
-Astma
-Kihanje
-Zamašen nos
-Utrujenost
-Zamašeni sinusi
-Izpuščaji
-Fibromialgija
-Kronična utrujenost

Še zanimivost:
Še pred razmahom prehrambene industrije, 70-80 let nazaj, ko je nekdo umrl, so morali pogrebci pokojnika hitro pripraviti na pogreb, ker drugače bi ga proces razkrojevanja že načel. Danes temu ni več tako.
Pokojnika lahko pustijo ležati tudi par dni, ker zaradi v desetletjih naloženih konzervansov v telesu, drugih aditivov in pomanjkanja encimov, ta ostane nedotaknjen dosti dalj časa.

Rešitev?
Preprosta. Vaša dieta naj v vsaj 80% vsebuje sveže in surove hrane iz kakovostnih virov, nepredelane, po principu ene sestavine. Še bolje bi bilo 95 ali 100%, vendar je za večino to nerealno že zaradi okolja, pritiskov pr. industrije skozi oglaševanje ter soljudi s katerimi živimo, ki mogoče niso tako dovzetni in ozaveščeni za uvajanje zdravih živil kot ste vi. Ravnotežje 80-20 je čisto sprejemljivo ko ga dosežete, že s psihološkega vidika. Priporočljiva je postopnost.

Kamagra Viagra Original Viagra ohne Super Kamagra Viagra rezeptfrei Cialis rezeptfrei Apcalis Oral Jelly Cialis Original Abnehmen Mittel Lida Viagra online Cialis kaufen Viagra kaufen Lida Daidaihua Mittel gegen Haarausfall Generika Levitra Apcalis Oral Jelly Viagra Generika ohne Rezept Cialis rezeptfrei Viagra kaufen Potenzmittel Viagra Cialis Tadalafil Viagra Nebenwirkung Viagra bestellen Levitra Original Rauchen aufhören Zyban
Scarpe da donna Scarpe Scarpe Adidas adidas Scarpe Scarpe Scarpe hogan oakley nike air presto new balance nike air max adidas Scarpe nike free nike blazer
nike shox hogan scarpe calcio Tiffany christian louboutin Scarpe Adidas superstar Scarpe Reebok Adidas Scarpe nike sb Scarpe nike air force air jordan adidas scarpe Tacchi
ぺ ニス 増大 睡眠薬 シルデナフィル ぺ ニス 増大 サプリ カマグラ ゴールド ぺ ニス 増大 カマグラ ed 治療 薬 性病 症状 性病 症状
timberland sko Original Testpakete Erfahrungen Cialis Soft Tabs Valif Oral Jelly kamagra bestellen priligy dapoxetina generico Comment Prendre Kamagra Oral Jelly oakley baratas Viagra pil timberland canada Cialis kaufen Cialis Pastiglie adidas superstar canada nike cortez kaufen Levitra Oral Jelly adidas superstar femme Viagra Soft Générique adidas ultra boost dam Cialis Médicament Prix Acheter Levitra Original